Слънчеви системи за дома

Слънчеви колектори за производство на топла вода за дома носят икономия на електричество и намаляват месечните разходи на домакинството.

Наличието на топла вода дори и при минимални слънчеви лъчи, правят слънчевите системи един незаменим комфорт.

Слънчевите системи гарантират надеждно наличието на топла вода и топлина за домакинствата.

Слънчевите колектори и цялостните слънчеви системи за топла вода представляват съоръжение което улавя и трансформира слънчевата светлина в топлинна. Загряването на водата  става индиректно чрез нагряването на топлоносител - вид антифриз,
който циркулира принудително чрез помпа и така загрява водата в бойлер.  

Бойлера трябва да е задължително със серпентина, така че да може загрятата вече от слънчевите панели течност - пропиленгликол да отопли и водата в бойлера. 

На ден на един човек от домакинство е необходима около 60 - 70 литра топла вода. Това означава че за един човек са необходими 1.24 м.кв. слънчев панел. Слънчевите системи за бита носят много икономии, около 80 процента от необходимата топла вода за бита
може да дойде от слънчевата система на покрива. 

Много хора мислят че слънчевите системи са неефективни през зимата когато слънцето не е така активно, но това не е точно така, дори и през зимата макар и с по-нисък коефициент на полезно действие, слънчевите системи работят и доставят топла вода за дома и бизнеса. 

Най - предпочитаното място за монтаж но слънчевите системи е на покрива на съответната сграда. Важно условие е колектора да се постави на открито  и незасенчено място с южно изложение, така че да се хване максимална част от деня на слънцегреене.
 

Ако имате нужда от консултация, свържете се с нас.

обадете ни се на телефон 0889 800 098 или направете онлайн запитване:За контакти

ПРО СОЛАР БГ ЕООД
Варна, ул. Деметра 10
0889 800 098
office@prosolar.bg